Deel 1

Deel 2

Haptotherapie

Haptotherapie Utrecht

Helen: teruggaan naar het Geheel.

Haptoherapie Utrecht

HAPTONOMIE   of  HAPTOTHERAPIE , het gaat over hetzelfde. De Haptonomie is het ‘filosofische’ stuk, de Haptotherapie is die ‘filosofie’ omgezet naar therapie. Je kunt het dus rustig over één kam scheren.

De Haptotherapie is eigenlijk heel basaal gericht. De mens is Lichaam en Geest en door de ‘gekte’ van de wereld, worden we ahw. naar ons hoofd (Geest) gejaagd. Het evenwicht is dan verstoord en dat kan leiden tot allerlei nare ongemakken. De Haptotherapie doet aan die ongemakken in principe niets, maar helpt jou weer in kontakt te komen met je Lichaam. Daardoor wordt de balans weer hersteld en kun je vanuit je eigen balans de ontstane ongemakken beter overzien en weer helen.

Haptonomie ondersteunt bij eigenlijk allerlei soorten lichamelijke maar ook psychologische klachten:

Het begint bij de ‘gewone’ pijnklachten in hoofd -nek – schouders -armen en handen en rug – heup – been -knie en voetklachten. Klachten die spontaan ontstaan zijn en maar niet overgaan, maar ook sportletsels die over zouden moeten gaan maar toch door blijven zeuren. Daarnaast ondersteunt het ook de meer ‘bijzondere’ klachten als reuma, artrose, whiplash, MS, ALS en benauwdheden als astma, kortademigheid of andersoortige ademhalingsproblematiek. Ook bij een burnout is de balans goed verstoord en kan Haptotherapie prima inzicht laten ervaren en ondersteunen.

Op het psychologische vlak biedt de Haptotherapie ondersteuning bij hyperventilatie, onrust en stress,  depressie, paniekaanvallen, stotteren, dyslexie en evenwichtsproblemen, maar ook rouwverwerking en scheidingspijn. Ook kan het heel ondersteunend zijn om onderlinge spanningen vanuit het Haptonomische licht te onderzoeken.

Doelen van de haptonomie behandelingen kunnen zijn:  

  • Balanceren van de Lichaam / Geest balans en daarmee je eigen helderheid weer terugkrijgen.

  • Terugvinden van het evenwicht in jezelf, weer stevig op eigen benen gaan staan.

  • Je bevrijden van allerlei aangeleerde reflexen en gedragingen en weer in kontakt komen met je eigen authenticiteit.

  • Bewustwording – kennismaken met mindfulness en dit leren integreren
  • Voor jezelf op gaan komen: assertiviteit. Grensverkenning en bewaking.

  • Leren moeilijke zaken bespreekbaar te maken.

  • Leren pijn te dragen ipv. te verdragen.

  • Ontspannen leren zijn in belastende situaties.

  • Ontdek je lichamelijk bewustzijn en kom in je kracht!

De therapeutische vormen zijn:  het zoeken naar de letterlijke ervaringen met je Lichaam, haptonomische massage, en allerlei bewustzijns/koördinatie oefeningen die een verdieping en verbetering van het kontakt met je Lichaam ten doel hebben.

Haptotherapie Utrecht

Fysio- en haptotherapie Utrecht

Deze manier van haptotherapie helpt u bij uw lichamelijke klachten. Ook de lichamelijke klachten die ontstaan door geestelijke problemen zoals: stress. Samen kijken wij naar uw lichamelijke klachten, uw leef- en werkomgeving. Hierdoor kan de haptotherapeut uw beter behandelen.

Plan van aanpak met haptotherapie

Gecombineerd met mijn ervaringen en de inzichten van de School voor Zijnsoriëntatie is de behandeling rijker aan inzichten en uitgangspunten geworden.

Kosten van haptotherapie Utrecht

Hangt af van de verzekeringsmaatschappij en hoe u bent verzekerd. Bij een basisverzekering wordt haptotherapie niet tot vrij weinig vergoed. Bij een aanvullende verzekering wordt haptotherapie vaak grotendeels tot compleet vergoed. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Haptotherapie Utrecht; bij haptotherapie i.c.m. fysiotherapie staan de lichamelijke klachten centraal.

Haptotherapie Utrecht – Fysiotherapie Utrecht – Klassieke Homeopathie – Acupunctuur – Chinese kruiden – Qi Gong – Stoppen met roken