Fysiotherapie

Holistische visie: Helen: naar het Geheel teruggaan

Fysiotherapie

Fysiotherapie gaat over een natuurlijke manier van behandelen. Er wordt gebruik gemaakt van basale technieken als massage en oefeningen. Daarmee worden bepaalde gebieden in ons lichaam, die ongemak veroorzaken, in de watten gelegd óf juist eens stevig aangesproken.  Daarnaast zou het fijn zijn als je ook leert snappen waarom jij die klachten hebt. Dat is maar zelden zomaar of toeval. Iets in ons lichamelijke systeem is bijna altijd ongemerkt op z’n hoede, ook als we ons ontspannen voelen. Dat leren herkennen is van belang want die onbewuste spanning geeft op de duur klachten, of maakt ons gevoeliger voor blessures. Het is de taak van de fysiotherapeut om jou dat zichtbaar te maken, zodat je daar opmerkzamer op kunt worden.

Wat voor soort klachten?

Er zijn eigenlijk maar weinig klachten die niet door de fysiotherapeut behandeld kunnen worden. Het gaat over het algemeen over;  pijn – benauwdheid – ademproblemen – verkrampingen – spasmes – loopmoeilijkheden – evenwichtsproblemen. Bijna alles wat je kunt bedenken,  ja zelfs de spijsvertering is te beïnvloeden.

Hier zijn geen uitgebreide en ingewikkelde apparaten voor nodig. Als we weten waar we op moeten letten en daar door de dag heen rekening mee houden, kunnen we onszelf gezondheidstechnisch al een grote dienst bewijzen.  Dat zou mijn ultieme doel kunnen zijn: mezelf als fysiotherapeut overbodig maken.

Fysiotherapie Utrecht

Haptonomische wijze

De Fysiotherapie op Haptonomische basis helpt je ook bij jouw lichamelijke klachten. Ook de lichamelijke klachten die ontstaan door geestelijke problemen zoals: stress.  Samen kijken wij naar de lichamelijke klachten en onder wat voor omstandigheden de klachten zich hebben ontwikkeld. Een mooie manier om wat lichamelijk bewustzijn te ontwikkelen.

Fysiotherapie behandelplan

Bij fysiotherapie op haptonomische basis staan de lichamelijke klachten centraal.

Fysiotherapie Haptotherapie – Jos van Houwelingen

Amsterdamsestraatweg 699-A
3555 HD Utrecht

Fysiotherapie – Haptotherapie – Klassieke Homeopathie – Acupunctuur – Chinese kruiden – Qi Gong – Stoppen met roken