Massagetherapie

Holistische visie: Helen: naar het Geheel teruggaan

Massagetherapie

Massageherapie gaat over een natuurlijke manier van behandelen. Er wordt gebruik gemaakt van basale technieken als massage en oefeningen. Daarmee worden bepaalde gebieden in ons lichaam, die ongemak veroorzaken, in de watten gelegd óf juist eens stevig aangesproken.  Daarnaast zou het fijn zijn als je ook leert snappen waarom jij die klachten hebt. Dat is maar zelden zomaar of toeval. Iets in ons lichamelijke systeem is bijna altijd ongemerkt op z’n hoede, ook als we ons ontspannen voelen. Dat leren herkennen is van belang want die onbewuste spanning geeft op de duur klachten, of maakt ons gevoeliger voor blessures. Het is de taak van de massageherapeut om jou dat zichtbaar te maken, zodat je daar opmerkzamer op kunt worden.

Wat voor soort klachten?

Er zijn eigenlijk maar weinig klachten die niet door de massageherapeut behandeld kunnen worden. Het gaat over het algemeen over;  pijn – benauwdheid – ademproblemen – verkrampingen – spasmes – loopmoeilijkheden – evenwichtsproblemen. Bijna alles wat je kunt bedenken,  ja zelfs de spijsvertering is te beïnvloeden.

Hier zijn geen uitgebreide en ingewikkelde apparaten voor nodig. Als we weten waar we op moeten letten en daar door de dag heen rekening mee houden, kunnen we onszelf gezondheidstechnisch al een grote dienst bewijzen.  Dat zou mijn ultieme doel kunnen zijn: mezelf als massageherapeut overbodig maken.

Fysiotherapie

Vanaf 01-01-2023 zijn er geen contracten meer met de zorgverzekeraars.

Bij fysio- en massagetherapie op haptonomische basis staan de lichamelijke klachten centraal.

Massagetherapie Haptotherapie – Jos van Houwelingen

Amsterdamsestraatweg 699-A
3555 HD Utrecht

Massagetherapie – Haptotherapie – Klassieke Homeopathie – Acupunctuur – Chinese kruiden – Qi Gong – Stoppen met roken